tältkampanjer

Monika Severin koordinerar samarbetet mellan de lokala kyrkorna och Heart of Evangelism, samt stöttar församlingarna inför satsningen.

– Jag är med på projektgruppernas sammanträden, där vi går igenom alltifrån förebedjare, uppföljning, mötesvärdar, tältresning, städning och fika för alla dem som arbetar ideellt, berättar hon.

– Ju närmare kampanjen vi kommer, desto mer kontakt blir det med de olika arbetsgrupper som finns. Målet är att så många församlingar som möjligt ska vara representerade.

Monika Severin har med sig erfarenheterna från Sävsjö, Tjörn, Piteå och Åsa inför planeringen av nästa år.

– Vi pratar aldrig om vilken församling som medarbetare kommer ifrån. Det handlar för min del om att lokala medarbetare har behov av att samtal om praktiska saker, säger Monika Severin när hon beskriver sin roll.

Även maken Carl-Gustaf Severin, som är en av talarna under Det finns hopp-kampanjerna, ser fram mot nästa års tältsatsningar. Under flera decennier har han rest i Ryssland och Östeuropa och haft stora utåtriktade kampanjer i sportarenor och offentliga lokaler.

För en tid sedan fick han en profetia om att han ”har spelat i många utländska ligor, nu ska du spela elitserien”.

– Det känns väldigt bra, det kan aldrig vara fel med sådana här kampanjer, säger han.

Carl-Gustaf Severin såg nyligen filmen Jesus revolution om hur Jesus-väckelsen på1970-talet bröt fram bland hippies i USA.

– Jag vill vara som den där pastorn som är med i filmen som blev som en pappa för dem som kom till tro. Jag vill vara en av de fäder som nu behövs för att ta hand om alla nyfrälsta, betonar han.

Text & foto: Ruben Agnarsson


Datumen för Det finns hopp-kampanjer 2024:

30 maj-2 juni (Södertälje)

8-11 aug (Jönköping) 

29 aug-1 sep (Karlstad) 

6-8 sep (Kalmar)

© Copyright 2024 - Heart of Evangelism