SEBASTIAN STAKSET.


Bara ljuset kan besegra mörkret

Sebastian Stakset är idag evangelist, artist, hjälparbetare och grundare av hjälporganisationen Heart of Evangelism. Han älskar Jesus och människor mer än något annat, och brinner för att hjälpa dem som inte kan hjälpa sig själva. Den gåvan han har fått vill han dela med sig av med dom som lider.

Uppväxt i Bagarmossen, Stockholm, präglades hans barndom av mobbing och utanförskap vilket gjorde att det inte tog många år innan livet blev destruktivt. Utanförskapet ledde hans liv till hat, alkoholmissbruk, vapen, grov kriminalitet, våld fängelse­straff, självmordsförsök, kokainpåsar och ett inre fyllt av ångest. Samtidigt som han blev frontman i gangsterrap gruppen Kartellen.

Trots att denna kamp mellan liv och död plågade Sebastian i över ett årtionde, så blev han en dag frälst. Han fick möta Jesus och upplevde nåd och förlåtelse för första gången i hans liv vilket förändrade allt. När alla band till mörkret klipptes av så klev han in i sitt nya liv som en fri man. Sedan dess så har han fått vara en förebild och hjälpa människor som levt i samma mörker som han själv levt i. Och denna nyfunna kärlek till livet har lett hans steg till allt från säkerhetsfängelser till medicin leveranser in i krigets Ukraina.

“Nu för tiden vaknar jag vissa dagar och gråter av tacksamhet över det liv som jag har fått. Jag ser på mina sovande barn som vilar i trygghet, jag ser på min frus ögon att de är helt befriade från oro och jag ser mammas och pappas blickar som vittnar om den frid de har fått i sina liv, tack vare att jag blev räddad.

Man kan inte få en sådan här gåva, helt oförtjänt, bara av nåd, utan att fyllas av en enorm tacksamhet som i sin tur genererar en längtan av att göra gott. En längtan av att få se förvandling i många fler människors liv än bara mitt. Bibeln säger att det som du får som gåva ska du ge som gåva, och därför arbetar vi för att sprida hopp i ett land som översköljs av mörker.” 

Sebastian Stakset, Grundare av Heart of evangelism

Bjud in Sebastian Stakset

För att bjuda in Sebastian Stakset till din kyrka eller till ett event – vänligen tryck på detta formulär så hör vi av oss!

“BARA LJUSEt kan besegra mörket”

År 2018 så släppte Sebastian sin autobiografi som skildrar hans liv från att vara en våldsman fylld av hat, till att idag tala om förlåtelse och se skaror av människor förvandlas av Guds kärlek och ljus.

LYSSNA PÅ Sebastians SOMMAR I P1

Sommaren 2022 så fick Sebastian tala till den svenska folket om skuld, skam och vikten av att kunna bli förlåten. Även om besöket i Bucha, Ukraina, efter ryska massakern och om sin vänskap med Einár.

© Copyright 2024 - Heart of Evangelism