Ge en julgåva till
Barmhärtighetens hus

Heart of Evangelism vill skapa resursboenden runt om i Sverige som fungerar som centra där människor får kraft och energi att lämna en destruktiv livsstil. Profilen på dessa olika boenden kan se lite olika ut beroende på lokala förhållanden.

Barmhärtighetens Hus i Östervåla är ett hem främst för kvinnor som har lämnat ett destruktivt beteende som i sin tur riskerar att förstöra möjligheterna till ett värdigt liv.

Barmhärtighetens Hus ska ge ökat självvärde och hjälpa människor att fungera i vardagen till ett självständigt liv. De ska  Det kan innebära studier, arbete, sunda relationer, intressen och nya sociala nätverk, med en hållbar, nykter och drogfri livsstil.

Det finns många människor med hjärtan att hjälpa – låt oss tillsammans förverkliga Barmhärtighetens Hus – ett hem där liv ska bli förvandlade och människor få ett hopp och en framtid. Din julgåva hjälper oss att förverkliga denna vision. Ge ditt bidrag genom att ge bort en gåva som julklapp (du får ett gåvokort att ge bort), bli en månadssuporter eller ge en engångs gåva. Se nedan hur du kan vara med och bidra till denna vision.

Tack för ditt engagemang!

Bli månadsgivare

Ge bort en gåva

Ge en gåva

Tacksamheten driver oss!

Jag vet hur det är att vara på botten. Jag vet hur det känns att förlora allt. Jag har hört den förtvivlade gråten från alla de som älskar mig. Jag har sett rädslan i min mammas ögon. Jag har känt den förödande smärtan och skammen när man misslyckas med att ta hand om sina egna barn. Jag har levt med vetskapen om att jag svikit allt och alla gång på gång. Jag har suttit i karantän i misären och sett livet rinna iväg genom mina smutsiga fingrar. Flykten förvandlades till ett moment 22 fängelse av alkohol och droger. Jag kan detta helvete in och ut.

Idag hör jag skratten från mina barn på morgonen. Idag ser jag lättnaden och stoltheten i min familjs ögon. Jag känner glädjen och friheten pulsera i hela min tillvaro. Mitt liv är idag fullt av hopp och kärlek.

Men vägen dit var långt ifrån spikrak. Min tro på Jesus har gett kraft att resa mig upp. Gemenskapen i kyrkan var de kryckor som bar mig stapplande framåt på den brokiga vägen till upprättelse. Kyrkan gav de vapen jag behövde för att kämpa mot mitt missbruk.

Men om hjärtat blivit krossat av åratal av mörker så räcker ofta inte viljestyrkan att förändras särskilt långt.

Det är en livslång process att bli hel. Många destruktiva tankebyggnader behöver rivas. Och mycket gammalt skräp behöver kastas ut. Ett miljöombyte är många gånger fundamentalt och livsviktigt. Likt som att lära dig att förlåta och älska sig själv.

Därför tror vi att Barmhärtighetens Hus ska fungera som ett hem inbäddat av Guds kärlek, nåd och hopp. Kompatibelt med kompetent personal, stöd och tid att ta itu med de allra svåraste situationerna i livet. Men också en vacker plats med genuin kärlek och tro på människors förvandling. En plats där människor och familjer upprättas och helas och där man inte bara släpps lös efter vårdvistelsen utan blir buren likt ett älskat barn fram till den dagen man är redo att själv vandra fram på det nya livets väg.

Det finns inga hopplösa fall.

Det finns hopp.

Sebastian Stakset
Grundare av Heart Of Evangelism

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få löpande information och nyheter. 


X